Putkirikko Tuusulan Riihikalliossa

Päivitetty klo 13:09

Kaivinkone rikkoi vesijohdon Tuusulan Riihikalliossa Vuohentiellä klo 10:30. Vuoto on rajattu ja paineet on saatu palautettua suureen osaan Etelä-Tuusulaa. Vuohentiellä, Peurantiellä, Kauriintiellä on odotettavissa muutaman tunnin vesikatko vuodon korjauksen ajaksi. Katko saattaa koskettaa myös osaa Hirventiellä ja Riihikalliontiellä sijaitsevista kiinteistöistä.

HUOMIOITAVAA

Putkirikon seurauksena putkistoista on saattanut irrota saostumia ja ruostetta, joista voi aiheutua vesijohtoveden laatuhaittoja kuten veden sameutta ja ruskeaksi värjäytymistä.

Laatuhaitoista voi seurata vesihanojen ja pesukoneiden sihtien tukkeutumista sekä vaalean pyykin värjäytymistä. Putkistoon mahdollisesti päässyt ylimääräinen ilma voi aiheuttaa ”kolinaa” ja pärskintää vettä juoksutettaessa.

Vesikatkon jälkeen mahdollisten haittojen poistamiseksi, ennen veden käyttöä, suositamme veden juoksuttamista, kunnes vesi kirkastuu.

Pahoittelemme vesikatkosta ja mahdollisista vesijohtoveden laatuhaitoista aiheutuvaa haittaa.

24.09.2018 - Vedenkeittokehotus Söderkullan keskustassa ja Taasjärvellä on purettu.

Ruoka- ja juomavettä ei enää tarvitse keittää ennen käyttöä Söderkullan keskustassa ja Taasjärvellä. Söderkullan vesitornista ja vesijohtoverkostosta löytyi pintavesisaastutusta ilmentäviä bakteereita torstaina (20.9.2018), minkä vuoksi alueelle annettiin viime viikolla vedenkeittokehotus. Keittokehotus on nyt purettu, ja vesijohtovettä voi käyttää alueella normaalisti.