Vedenjakelukatkos Hyryläntien alueella sunnuntaina 24.3

Putkirikon korjaustöiden takia joudutaan sunnuntaina 24.3. katkaisemaan vedenjakelu Hyryläntien ja Suutarintien alueella. Tarkempi katkosalue näkyy tästä https://telakka.nixit.fi/assets/katkosalue.pdf. Vesijohdon korjaustyöt aloitetaan sunnuntaina klo 8:00. Korjaustöiden kestoa on vaikea arvioida, mutta työ pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti. Korjaustöiden takia Hyryläntien ja Koskenmäentien risteyksessä on poikkeukselliset liikennejärjestelyt.

Tuusulan kunnan vesihuoltolaitos järjestää väliaikaisen vedenjakelun alkaen sunnuntaina klo 9:00 Suutarintie 1 pelastuslaitoksen pihalla.

Tuusulan seudun vesilaitos päivittää tilanteen etenimistä näillä www-sivuilla.

HUOMIOITAVAA

Putkirikon korjauksen jälkeen saattaa putkistoista irrota saostumia ja ruostetta, joista voi aiheutua vesijohtoveden laatuhaittoja kuten veden sameutta ja ruskeaksi värjäytymistä.

Laatuhaitoista voi seurata vesihanojen ja pesukoneiden sihtien tukkeutumista sekä vaalean pyykin värjäytymistä. Putkistoon mahdollisesti päässyt ylimääräinen ilma voi aiheuttaa ”kolinaa” ja pärskintää vettä juoksutettaessa.

Vesikatkon jälkeen mahdollisten haittojen poistamiseksi, ennen veden käyttöä, suositamme veden juoksuttamista, kunnes vesi kirkastuu.

Pahoittelemme vesikatkosta ja mahdollisista vesijohtoveden laatuhaitoista aiheutuvaa haittaa.

24.09.2018 - Vedenkeittokehotus Söderkullan keskustassa ja Taasjärvellä on purettu.

Ruoka- ja juomavettä ei enää tarvitse keittää ennen käyttöä Söderkullan keskustassa ja Taasjärvellä. Söderkullan vesitornista ja vesijohtoverkostosta löytyi pintavesisaastutusta ilmentäviä bakteereita torstaina (20.9.2018), minkä vuoksi alueelle annettiin viime viikolla vedenkeittokehotus. Keittokehotus on nyt purettu, ja vesijohtovettä voi käyttää alueella normaalisti.