Veden keittokehotus Etelä-Sipoossa

TIEDOTE 7.10.2014 KLO 16:00

RUOKA- JA JUOMAVESI TULEE KEITTÄÄ ETELÄ-SIPOOSSA JA ITÄSALMEN ALUEELLA HELSINGISSÄ

Söderkullan vesitornista 6.10.2014 otetussa vesilaitoksen omassa valvontanäytteessä on alustavasti todettu pieniä määriä ulosteperäisiä bakteereita. Samanaikaisesti verkostosta otetuista näyte-eristä bakteereja ei ole löytynyt.

Etelä-Sipoon ja Itäsalmen alueella tulee ruoka- ja juomavesi keittää noin viiden minuutin ajan. Tuoreita vihanneksia ja hedelmiä ei saa myöskään huuhdella keittämättömällä verkostovedellä. Astioita voi käyttää tiskaamisen jälkeen, kun ne ovat kuivuneet. Vettä voi käyttää peseytymiseen ja pyykinpesemiseen.

Vesitorni on eristetty verkosta näytetulosten selvittyä tiistaina aamupäivällä. Vedenjakelun odotetaan toimivan normaalisti, mutta ajoittaisia painehäiriöitä voi esiintyä. Väliaikainen juomaveden jakelu järjestetään Söderkullan K-supermarketin parkkipaikalla tiistaina klo 17-21 ja keskiviikkona klo 8-21. Omat vesiastiat tulee ottaa mukaan.

Terveyskeskuksen tietoon ei ole tullut viitteitä vesiperäisistä sairaustapauksista.
Jos epäilet sairastuneesi vatsaoireisiin juomaveden vuoksi, ota yhteyttä omaan terveysasemaan hoidon tarpeen arviointia varten. Jos oireet ovat lieviä tai ovat jo hävinneet, pyydämme ilmoittamaan sähköpostitse tartuntataudeista vastaavalle hoitajalle pernilla.eriksen@sipoo.fi.

Verkostosta on tänään otettu lisää näytteitä. Alustavat tulokset valmistuvat huomenna. Asiasta tiedotetaan lisää keskiviikkona 8.10. klo 16.

Lisätietoja asukkaille:
Ajantasaiset tiedot päivitetään Sipoon kunnan nettisivuille www.sipoo.fi

Tarvittaessa lisätietoja antaa Porvoon terveydensuojelusuunnittelijat
Hanna Sivén, hanna.siven@porvoo.fi, p. 040 168 5599
Maarit Lönnroth, maarit.lonnroth@porvoo.fi, p. 040 723 4121
Sipoon Vesihuoltopäällikkö Matti Huttunen, matti.huttunen@sipoo.fi p. 09 2353 6910

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Unto Tanttu, Tuusulan seudun vesilaitos kuntayhtymän toimitusjohtaja p. 0400-461526
Tiina Tiainen, I kaupungineläinlääkäri-hygieenikko p. 040-7234141

24.09.2018 - Vedenkeittokehotus Söderkullan keskustassa ja Taasjärvellä on purettu.

Ruoka- ja juomavettä ei enää tarvitse keittää ennen käyttöä Söderkullan keskustassa ja Taasjärvellä. Söderkullan vesitornista ja vesijohtoverkostosta löytyi pintavesisaastutusta ilmentäviä bakteereita torstaina (20.9.2018), minkä vuoksi alueelle annettiin viime viikolla vedenkeittokehotus. Keittokehotus on nyt purettu, ja vesijohtovettä voi käyttää alueella normaalisti.