Söderkullan vesitorni on jälleen käytössä

Söderkullan vesitorni on liitetty vesijohtoverkostoon maanantaina 3.11. Vesitorni on puhdistettu ja kattorakenteiden korjaus on suoritettu onnistuneesti. Tornista otetut bakteerinäytteet ovat olleet puhtaita.

Söderkullan vesitorni on otettu takaisin normaalikäyttöön. Veden saastumisen aiheuttaneet vuotavat kattorakenteet on korjattu ja torni on puhdistettu perusteellisesti.

Tornin puhtautta tarkkaillaan tehostetusti käyttöönoton jälkeen. Kuluvalla viikolla otetaan seurantanäytteitä sekä tornista että vesijohtoverkostosta.

Etelä-Sipoon ja Östersundomin vesijohtovettä on kloorattu pienellä pitoisuudella 14.10. puretun keittokehotuksen jälkeen. Näin on varmistettu koko verkoston puhdistuminen. Veden klooraus voidaan lopettaa, kun tällä viikolla otettavat seurantanäytteet varmistuvat puhtaiksi.

Keittokehotuksen purkamisen jälkeen terveyskeskusten tietoon ei ole tullut saastuneen veden aiheuttamia sairaustapauksia.

24.09.2018 - Vedenkeittokehotus Söderkullan keskustassa ja Taasjärvellä on purettu.

Ruoka- ja juomavettä ei enää tarvitse keittää ennen käyttöä Söderkullan keskustassa ja Taasjärvellä. Söderkullan vesitornista ja vesijohtoverkostosta löytyi pintavesisaastutusta ilmentäviä bakteereita torstaina (20.9.2018), minkä vuoksi alueelle annettiin viime viikolla vedenkeittokehotus. Keittokehotus on nyt purettu, ja vesijohtovettä voi käyttää alueella normaalisti.