Ruoka- ja juomavesi tulee edelleen keittää Etelä-Sipoossa ja Östersundomissa Helsingissä

Ruoka- ja juomavesi tulee edelleen keittää Etelä-Sipoossa ja Helsingin Östersundomissa Söderkullan vesitornista 6.10.2014 löytyneiden ulosteperäisten bakteerien vuoksi. Tästä linkistä http://www.sipoo.fi/easydata/customers/sipoo/files/2011_hallinto/viestinta/keitettava_vesi_rajaus.jpg löytyvästä kartasta näkyy aluerajaus, jonka eteläpuolella keittokehotus on voimassa.

Ruoka- ja juomavesi tulee keittää noin viiden minuutin ajan. Tuoreita vihanneksia ja hedelmiä ei saa myöskään huuhdella keittämättömällä verkostovedellä. Astioita voi käyttää tiskaamisen jälkeen, kun ne ovat kuivuneet. Vettä voi käyttää peseytymiseen ja pyykinpesemiseen.

Vesitorni on edelleen eristetty verkosta. Alustavien selvitysten mukaan syy vesitornin saastumiseen on tornin katon sadevesijärjestelmässä havaittu vuoto. Korjaustoimenpiteisiin ryhdytään välittömästi.

Vedenjakelun odotetaan toimivan normaalisti, mutta ajoittaisia painehäiriöitä voi esiintyä. Väliaikainen juomaveden jakelu järjestetään Söderkullan K-supermarketin parkkipaikalla päivittäin klo 8–21 kunnes tilanne on ohi. Omat vesiastiat tulee ottaa mukaan.

Noin kolmekymmentä henkilöä on ottanut yhteyttä Sipoon terveyskeskukseen vatsaoireiden vuoksi. Oireet ovat pääosin olleet lieviä. Terveyskeskus selvittää potilasnäytteiden avulla mahdollista yhteyttä vesiongelmaan.

Jos epäilet sairastuneesi vatsaoireisiin juomaveden vuoksi, ota yhteyttä omaan terveysasemaasi, mikäli oireet ovat rajut. Lepo ja runsas nesteen juonti riittävät useimmiten hoidoksi. Lievistä oireista on hyvä edelleen ilmoittaa sähköpostitse tartuntataudeista vastaavalle hoitajalle pernilla.eriksen@sipoo.fi.

Vesijohtoverkosta eilen otettujen näytteiden tulokset eivät ole vielä valmistuneet. Laboratorio on luvannut alustavat tulokset 9.10. Porvoon terveydensuojelu hakee tänään lisää näytteitä verkostosta.

Asiasta tiedotetaan lisää torstaina 9.10. klo 16 mennessä.

Lisätietoja asukkaille:
Ajantasaiset tiedot päivitetään Sipoon kunnan nettisivuille www.sipoo.fi

Tarvittaessa lisätietoja antaa Porvoon terveydensuojelusuunnittelijat
Hanna Sivén, hanna.siven@porvoo.fi, p. 040 168 5599
Maarit Lönnroth, maarit.lonnroth@porvoo.fi, p. 040 723 4121
Sipoon Vesihuoltopäällikkö Matti Huttunen, matti.huttunen@sipoo.fi p. 09 2353 6910

24.09.2018 - Vedenkeittokehotus Söderkullan keskustassa ja Taasjärvellä on purettu.

Ruoka- ja juomavettä ei enää tarvitse keittää ennen käyttöä Söderkullan keskustassa ja Taasjärvellä. Söderkullan vesitornista ja vesijohtoverkostosta löytyi pintavesisaastutusta ilmentäviä bakteereita torstaina (20.9.2018), minkä vuoksi alueelle annettiin viime viikolla vedenkeittokehotus. Keittokehotus on nyt purettu, ja vesijohtovettä voi käyttää alueella normaalisti.