Hyrylässä runkovesijohdon putkirikko

Päivitetty klo 17:40

Hyrylän alueella Koskenmäentien vieressä oli tänä aamuna suuri vesijohtovuoto. Vuoto paikannettiin ja eristettiin jo aamulla. Korjaustöihin päästiin päivällä ja nyt vesijohto on saatu korjattua. Vesijohtolinjan huuhtelu on edelleen käynnissä hetken aikaa. Putkistossa on ilmaa, jota huuhtelulla pyritään saamaan pois, mutta sitä voi silti jäädä putkistoon. Ylimääräinen ilma voi aiheuttaa ”kolinaa” ja pärskintää vettä juoksutettaessa.

Verkostosta saattaa painevaihteluiden johdosta irrota saostumia ja ruostetta, joista voi aiheutua vesijohtoveden laatuhaittoja kuten veden sameutta ja ruskeaksi värjäytymistä. Laatuhaitoista voi seurata vesihanojen ja pesukoneiden sihtien tukkeutumista sekä vaalean pyykin värjäytymistä. Mahdollisten haittojen poistamiseksi, ennen veden käyttöä, suositamme veden juoksuttamista, kunnes vesi kirkastuu. Tilapäinen vedenjakelu on lopetettu, koska tarvetta siihen ei näytä olleen.

Päivitetty klo 9:50

Vesijohtovuoto on saatu loppumaan ja vuodon korjaus on alkamassa. Veden paineet voivat olla vielä heikot osassa verkostoa ja veden laatuhäiriöitä on odotettavissa ainakin Hyrylän keskustan, Koskenmäen, Vaunukankaan, Ristikiven, Paijalan, Nummenkylän ja Rusutjärven alueilla, mahdollisesti muuallakin. Häiriö ei koske Mattilan, Kirkonkylän, Tuomaalan, Ruskelan, Jäniksenlinnan, Jokelan tai Kellokosken alueita.

Verkostosta saattaa painevaihteluiden johdosta irrota saostumia ja ruostetta, joista voi aiheutua vesijohtoveden laatuhaittoja kuten veden sameutta ja ruskeaksi värjäytymistä.

Laatuhaitoista voi seurata vesihanojen ja pesukoneiden sihtien tukkeutumista sekä vaalean pyykin värjäytymistä. Putkistoon mahdollisesti päässyt ylimääräinen ilma voi aiheuttaa ”kolinaa” ja pärskintää vettä juoksutettaessa.

Mahdollisten haittojen poistamiseksi, ennen veden käyttöä, suositamme veden juoksuttamista, kunnes vesi kirkastuu.

Tilapäinen vedenjakelu alkaa klo 10:00 Hämeentie 18:ssa KTK:n pihalla. Mukaan kannattaa varata astia.

Tiedote klo 8:20

Tuusulassa Koskenmäentiellä tapahtui runkovesijohdon rikkoutuminen maanantaiaamuna hieman klo 6 jälkeen. Vuoto paikallistettiin n. klo 7:30 ja se saatiin rajattua klo 8 jälkeen.

Vuoto aiheuttaa edelleenkin häiriöitä veden laadussa ja paineessa Hyrylän alueella. Vettä ei tule käyttää juomiseen tai ruoanlaittoon, mikäli siinä on aistein havaittavia muutoksia.

Pahoittelemme häiriötä.

24.09.2018 - Vedenkeittokehotus Söderkullan keskustassa ja Taasjärvellä on purettu.

Ruoka- ja juomavettä ei enää tarvitse keittää ennen käyttöä Söderkullan keskustassa ja Taasjärvellä. Söderkullan vesitornista ja vesijohtoverkostosta löytyi pintavesisaastutusta ilmentäviä bakteereita torstaina (20.9.2018), minkä vuoksi alueelle annettiin viime viikolla vedenkeittokehotus. Keittokehotus on nyt purettu, ja vesijohtovettä voi käyttää alueella normaalisti.